Sastāvdaļas
- 3 olas
- 400 g cukura
- 50 g medus
- 10 g dzeramās sodas
- 600 g miltu
- 500 g skābā krējuma
- 20 g sviesta
- 3 g vaniļas cukura
- 100 g piena šokolādes
- 40 g ķiršu
- 10 g šokolādes mērces
Pagatavošana
- Vidēja izmēra katliņā ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru un medu.
- Liek karsēties nelielā siltumā, nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Pakāpeniski pievieno miltus, dzeramo sodu un rūpīgi samaisa mīklu. Sadala to 6 vienādās daļās, katru no tām izrullējot un sadurstot ar dakšiņu.
- Klāt mīklas uz cepešpannas, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru 180°C temperatūrā 15 - 25 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, vaniļas cukuru un cukuru.
- Krēmu klāj starp biskvītu kārtam, virsmu un malām.
- Dekorē ar piena šokolādes skaidiņām, ķiršiem, pārlej ar šokolādes mērci.
- Ievieto ledusskapī uz visu nakti (vismaz 12 stundām).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!