Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 sīpols (sagriezts gabaliņos)
- 3 šķēles šķiņķa (sagriezta gabaliņos)
- 3 paprikas (sagrieztas gabaliņos)
- konservēta kukurūza (daudzums pēc izvēles)
- 1/4 tases miltu
- 3 glāzes vistas vai dārzeņu buljona
- 1/3 glāzes sagrieztu lociņu
- 1 glāze rīvēta siera (pēc izvēles)
- 1 glāze piena
- apaļie baltmaizes kukulīši
Pagatavošana
- Lielā katlā izkausē sviestu uz vidējas uguns.
- Apcep sīpolu dažas minūtes.
- Pievieno šķiņķi un apcep vienu minūti, pievieno papriku un sautē dažas minūtes.
- Pievieno kukurūzu un sautē vēl vienu minūti.
- Pieber miltus - vienmērīgi samaisa.
- Pielej buljonu un kārtīgi visu sajauc.
- Pielej pienu - atkal visu samaisa.
- Pavāra zupu 3-4 minūtes, lai tā sabiezē, tad samazina uguni līdz minimumam.
- Vāra zupu uz mazas uguns 15 minūtes.
- Pievieno sieru un lociņus, kad siers izkusis, pārliecinieties, vai ir nepieciešami pipari un sāls.
- Apaļos baltmaizes kukulīšus izmanto zupas pasniegšanai - nogriež kukulīšiem virsu un izņem mīkstumu.
- Kukulīšus liek veidnē un cep 200 grādu temperatūrā, uzkarsētā krāsnī, piecas minūtes.
- Izņem no krāsns, atdzesē, lej kukulīšos zupu un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!