Ķiršu torte ar mandelēm

Ķiršu torte ar mandelēm Foto: Ķiršu torte ar mandelēm

Sastāvdaļas

  • 100 g deserta šokolādes
  • 4 olas
  • 1/2 tējkarotes mandeļu esences
  • 170 g sviesta
  • 170 g tumši brūnā cukura
  • 150 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 50 g samaltu mandeļu
  • 25 g kakao

Pildījumam:

  • 100 g sviesta
  • 220 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes silta piena
  • 1 vaniļas pāksts mīkstums
  • 4 ēdamkarotes ķiršu degvīna
  • 8 ēdamkarotes ķiršu ievārījuma

Dekorēšanai:

  • 300 ml 35% saldā krējuma
  • 100 grauzdētu mandeļu pārslu
  • 2-3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko 24 cm platu tortes veidni un ieklāj cepamo papīru. Salauz gabaliņos šokolādi, samaisa to bļodā ar 4 ēdamkarotēm karsta ūdens un uzkarsē virs katla ar vārošu ūdeni. Maisi, kamēr šokolāde izkūst. Iemaisi tajā olu dzeltenumus, kad tie ir atdalīti no olu baltmutiem, un mandeļu esenci.
  2. Saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā. Iemaisi šokolādes masu, pēc tam iesijā miltus ar cepamo pulveri un kakao, pievieno mandeles. Stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā mīklā, pēc tam visu ieliec tortes veidnē. Cep stundu, pēc tam izliec uz metāla režģa un atdzesē.
  3. Mīklu šķērsām pagriež trīs plātnēs. Sakul tad sviest ar pūdercukuru un pienu. Masā iemaisi mīkstumu no vaniļas pāksts un pusi liķiera. Mīklas pamatni apsmērē ar 4 ēdamkarotēm ievārījuma, pēc tam ar pusi krēma. Virsu uzliek otru mīklas plātni. Tās virspusi apsmērē ar ievārījumu un pildījumu. Pa virsu uzliec pēdējo mīklas plāksni.
  4. Viegli saputo saldo krējumu. Iemaisi tajā atlikušo liķieri un ar lāpstiņu uzklāj kūkas virsmai un sāniem. Pēc tam apkaisi ar mandeļu pārslām un viegli iespied putukrējumā. Pirms pasniegšanas pārkaisi torti ar pūdercukuru  un pēc velēšanās rota ar krēma rozītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes