Sastāvdaļas
- 150 g miltu
- 150 g cukura
- 2 āboli
- 5 olas
- 3 olu dzeltenumi
- 50 g kartupeļu milti
- 1 - 2 tējkarotes citrona sulas
- pūdercukurs un kakao pārkaisīšanai
- sviests un milti veidnei
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos, samaisi ar citrona sulu.
- Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Baltumu kopā ar ūdeni saputo stingrās putās. Iesijā cukuru. Pa vienam iekul 8 dzeltenumus.
- Miltus samaisi ar kartupeļu miltiem, pārsijā saputotajām olām un uzmanīgi iecilā. Iecilā arī ābolus.
- Mīklu liec ietaukotā un ar miltiem izsijātā veidnē (22 cm diametra veidne).
- Liec 175°C grādus karstā krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.
- Izņem no krāsns un vēl uz 10 minūtēm atstāj veidnē. Tad uzmanīgi izgāz un veidnes, atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru un kakao.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!