Sastāvdaļas
- 300-400 g kartupeļu biezeņa ar sviestu
- 20-30 g sviesta
- 150-200 g cieta siera
- 1 ola
- 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- milti
- 100-200 g marinētu šampinjonu
Mērcei:
- 1 vidēja lieluma gurķis
- 1-2 ķiploka daiviņas
- dilles
- 150-200 g skābā krējuma
- mazliet majonēzes
Pagatavošana
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Kartupeļu biezenim pievieno sieru,olu, dilles, skābo krējumu - samaisa.
- Pievieno miltus, vēlreiz samaisa.
- Ar mitrām rokām no kartupeļu masas veido plācenīšus.
- Katrā plācenītī ieliek dažas šampinjonu šķēlītes.
- Izveido kotleti un apviļā miltos.
- Cep sakarsētā pannā, augu eļļā.
- Gatavo mērci - gurķi sarīvē uz rupjās rīves, lieko sulu nospiež.
- Ķiplokus un dilles sakapā.
- Gurķi, ķiplokus, dilles samaisa, pārlej ar skābo krējumu, majonēzi, samaisa, pieber sāli pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!