Kartupeļu kotletes ar sieru, sēnēm un dillēm

Kartupeļu kotletes ar sieru, sēnēm un dillēm Foto: Kartupeļu kotletes ar sieru, sēnēm un dillēm

Sastāvdaļas

  • 300-400 g kartupeļu biezeņa
  • 20-30 g sviesta
  • 150-200 g cieta siera
  • 1 ola
  • 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • milti
  • 1 sīpols
  • 100-200 g šampinjonu
Mērcei:
  • 1 vidēja lieluma gurķis
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • 150-200 g majonēzes vai skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriež un apcep ar sakapātu sīpolu.
  2. Kartupeļus nomizo, izvāra, samīca biezenī, pievieno sviestu, samaisa un atdzesē.
  3. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Dilles sakapā.
  5. Kartupeļu biezenim pievieno visas sastāvdaļas, izņemot sēnes.
  6. Masai jābūt biezai.
  7. No kartupeļu masas veido plāceņus, to vidū liek sēnes, aiztaisa maliņas, kotletes apviļā miltos.
  8. Kotletes cep augu eļļā.
  9. Gatavo mērci - gurķi sarīvē uz rupjās rīves, šķidrumu nožmiedz.
  10. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  11. Dilles sakapā.
  12. Visu samaisa, pievieno skābo krējumu vai majonēzi, pieber sāli pēc garšas.
  13. Kartupeļu kotletes pasniedz ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes