Kartupeļu „akordeons”

Kartupeļu „akordeons” Foto: Kartupeļu „akordeons”

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 3 saspiestas ķiploka daiviņas
  • 1/4 glāzes olīveļļas
  • sāls, pipari
  • šķipsniņa kaltēta timiāna, rozmarīna
  • sakapāti loki
  • sviests vai skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 225°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un nosusina.
  3. Kartupeļus liek uz koka darba virsmas un ar asu nazi iegriež, nesagriežot kartupeli līdz galam.
  4. Sagatavotos kartupeļus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  5. Katru kartupeli apsmidzina ar 2 tējkarotēm olīveļļas, eļļu ieberzē kartupeļa mizā.
  6. Ķiplokus un lokus samaisa kopā ar atlikušo eļļu.
  7. Ar pirkstiem pabīda kartupeļu šķēlītes, iepilda mazliet ķiploku pildījuma.
  8. Atlikušo pildījumu pārlej kartupeļiem, uzkaisa sāli, piparus.
  9. Cep 40-45 minūtes, kamēr rodas kraukšķīga garoziņa.
  10. Pasniedz ar sviestu, skābo krējumu vai rīvētu Parmas sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes