Kartupeļi „Hercogienes kronīši"

Kartupeļi „Hercogienes kronīši" Foto: Kartupeļi „Hercogienes kronīši"

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg vārītu kartupeļu
  • 8 olu dzeltenumi
  • 1 paciņa sviesta (kausēta)
  • 2 tējkarotes sāls
  • melnie pipari
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta
  • 1 glāze trekna saldā krējuma
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 190°C temperatūrai.
  2. Vārītos kartupeļus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs un cep 10 -15 minūtes.
  3. Kartupeļus izņem no krāsns un sastampā ar kartupeļu stampu.
  4. ļauj kartupeļiem bļodā atdzist apmēram 5 minūtes.
  5. Kartupeļiem pievieno olu dzeltenumus, kausētu sviestu, sāli, piparus, muskatriekstu, 3/4 glāzes saldo krējumu.
  6. Visu rūpīgi sajauc, pagaršo, vai sāls ir pietiekamā daudzumā.
  7. Ar kartupeļu masu piepilda konditorejas maisiņu, ieeļļotā veidnē veido "Hercogienes kronīšus".
  8. Sakuļ olu ar atlikušo saldo krējumu un ar šo maisījumu noklāj "Hercogienes kronīšus".
  9. Cep, kamēr „Hercogienes kronīši” iegūst zeltainu garoziņu sānos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes