Sastāvdaļas
- 200 g kāpostu
- 1,5-2 tases miltu
- 1 tējkarote sausā rauga
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējkarote sāls
- kukurūzas milti vai mannā apkaisīšanai
Pagatavošana
- Kāposta lapām izgriež cietās dzīslas, sakapā vai rupji sarīvē.
- Pannā uzkarsē olīveļļu, liek veselu ķiploka daiviņu, kāpostus, uzliek pannai vāku, cep 10 minūtes, kamēr ir mīksti - atdzesē.
- Raugu izšķīdina 160 ml silta ūdens, atstāj mazliet uzrūgt.
- Miltus samaisa ar sāli, pievieno raugu, samīca mīklu.
- Mīca mīklu ar rokām 15 minūtes, pievieno kāpostus, vēlreiz samīca.
- Mīklu liek bļodā, uzklāj mitru dvieli, noliek siltā vietā uz 1-1,5 stundām.
- Darba virsmu nokaisa ar kukurūzas miltiem vai mannā, mīklu samīca, izveltnē desiņu 5 cm diametrā, sagriež 2-3 cm lielos gabalos.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru,ietauko to, pārkaisa to ar miltiem, liek bulciņas nostāvēties 30-40 minūtes.
- Cep 220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!