Kāpostu bulciņas

Kāpostu bulciņas Foto: Kāpostu bulciņas

Sastāvdaļas

  • 200 g kāpostu
  • 1,5-2 tases miltu
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote sāls
  • kukurūzas milti vai mannā apkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Kāposta lapām izgriež cietās dzīslas, sakapā vai rupji sarīvē.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu, liek veselu ķiploka daiviņu, kāpostus, uzliek pannai vāku, cep 10 minūtes, kamēr ir mīksti - atdzesē.
  3. Raugu izšķīdina 160 ml silta ūdens, atstāj mazliet uzrūgt. 
  4. Miltus samaisa ar sāli, pievieno raugu, samīca mīklu.
  5. Mīca mīklu ar rokām 15 minūtes, pievieno kāpostus, vēlreiz samīca.
  6. Mīklu liek bļodā, uzklāj mitru dvieli, noliek siltā vietā uz 1-1,5 stundām.
  7. Darba virsmu nokaisa ar kukurūzas miltiem vai mannā, mīklu samīca, izveltnē desiņu 5 cm diametrā, sagriež 2-3 cm lielos gabalos.
  8. Veidnē ieklāj cepamo papīru,ietauko to, pārkaisa to ar miltiem, liek bulciņas nostāvēties 30-40 minūtes.
  9. Cep 220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes