Gurķi ziemai. Bez etiķa, bez verdoša ūdens, bez cukura

Gurķi ziemai. Bez etiķa, bez verdoša ūdens, bez cukura Foto: Gurķi ziemai

Sastāvdaļas

  • gurķi
  • zaļumi, kurus vienmēr izmantojat konservēšanai
  • ķiploki
  • asie pipari
  • sāls 100 g uz 1 litru ūdens vai 1 kg sāls uz 10 litriem ūdens

Pagatavošana

  1. Jūsu sagatavotos zaļumus sagriežam, gurķus nomazgājam.
  2. Burkas nesterilizējam, tikai kārtīgi izmazgājam. Var izmantot jebkurus vākus, bet tie būs jākontrolē, lai gurķiem rūgstot nesāktu tecēt.
  3. Burkas apakšā liekam zaļumus, asos piparus, ķiplokus, ieliekam gurķus, nobīdot tos ar zaļumiem.
  4. Izšķīdiniet sāli verdošā ūdenī un laiku pa laikam samaisiet. Sālījumu lej burkās, pārklāj ar vākiem, lai rūgšanas laikā var izplūst ūdens.
  5. Burkas atstājam vismaz 3 dienas, vidēji 5 dienas, lai rūgšanas process norit.
  6. Raudzēto sālījumu notecina un gurķus vairākas reizes nomazgā ar tīru ūdeni.
  7. Ielejiet burkā tīru ūdeni līdz paši augšai un aizvāko.
  8. Gurķus var uzglabāt jebkur.

Auksti marinēti gurķi ir ļoti garšīgi un smaržīgi. Receptes noslēpums ir labas šķirnes gurķi.

Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes