Sastāvdaļas
- gurķi
- zaļumi, kurus vienmēr izmantojat konservēšanai
- ķiploki
- asie pipari
- sāls 100 g uz 1 litru ūdens vai 1 kg sāls uz 10 litriem ūdens
Pagatavošana
- Jūsu sagatavotos zaļumus sagriežam, gurķus nomazgājam.
- Burkas nesterilizējam, tikai kārtīgi izmazgājam. Var izmantot jebkurus vākus, bet tie būs jākontrolē, lai gurķiem rūgstot nesāktu tecēt.
- Burkas apakšā liekam zaļumus, asos piparus, ķiplokus, ieliekam gurķus, nobīdot tos ar zaļumiem.
- Izšķīdiniet sāli verdošā ūdenī un laiku pa laikam samaisiet. Sālījumu lej burkās, pārklāj ar vākiem, lai rūgšanas laikā var izplūst ūdens.
- Burkas atstājam vismaz 3 dienas, vidēji 5 dienas, lai rūgšanas process norit.
- Raudzēto sālījumu notecina un gurķus vairākas reizes nomazgā ar tīru ūdeni.
- Ielejiet burkā tīru ūdeni līdz paši augšai un aizvāko.
- Gurķus var uzglabāt jebkur.
Auksti marinēti gurķi ir ļoti garšīgi un smaržīgi. Receptes noslēpums ir labas šķirnes gurķi.
Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!