Gandrīz omlete

Gandrīz omlete Foto: Viktorija Puķe, www.fotofabrika.lv

Sastāvdaļas

  • šķidrums no 1 bundžiņas konservētu balto pupiņu
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • 200 ml turku zirņu miltu
  • melnā sāls (kala namak) pēc garšas
  • šķipsniņa cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 10 melnās olīvas
  • 1 sakapāts tomāts
  • 1/2 gl. sakapātu pētersīļu lapu
  • 2 ēd. k. saldētas vai konservētas kukurūzas
  • mazliet eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. Šķidrumu no pupiņām ar mikseri saputo stingrās putās. 
  2. Turku zirņu miltus sajauc ar putukrējuma stindzinātāju, melno sāli un cepamo pulveri un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno pupiņu šķidruma putām. 
  3. Kad viss bez kunkuļiem samaisīts, ar karoti iecilā pildījuma sastāvdaļas.
  4. Pannā lej eļļu, kad tā ir uzkarsusi, pievieno omletes masu, samazina uguni, uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes. 
  5. Tad apgriež uz otru pusi un uz straujas uguns, neliekot pannai vāku, apcep otru pusi zeltaini brūnu.
  6. Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.

IDEJA
Saputotu šķidrumu no konservētajām pupiņām, pievienojot cukuru, garšvielas, ogas vai ievārījumu, var izmantot dažādu desertu pagatavošanai, kuros parasti izmanto olu baltumus, piemēram, bezē, sambuks, zefīrs u.c.

Recepte no grāmatas "Veģetārēšana", izdevniecība whitebook.lv  

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes