Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas vai liellopa gaļas mīkstuma
- 2 tomāti
- 200 g cieta siera
- 3 ķiploka daiviņas
Marinādei:
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 2-3 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote sinepju
- 2 ēdamkarotes olīvu vai augu eļļas
Pagatavošana
- Ēdienam nepieciešams blīvs, taisnstūra veida gaļas gabals.
- Gaļas gabalā, ar nazi izdara iegriezumus.
- Samaisa visas marinādes sastāvdaļas un ieziež gaļu no visām pusēm, arī iegriezumos, pēc garšas apsāla un sapiparo.
- Gaļu atstāj marinēties uz 10-12 stundām.
- Sieru sagriež šķēlēs.
- Tomātus sagriež gredzenos.
- Ķiplokus sakapā.
- Katrā iegriezumā liek siera šķēli, tomātu gredzenu un ķiplokus, ja vēlas, var pievienot sēņu šķēlītes.
- Gaļu ietin folijā, liek veidnē un cep 180-200°C temperatūrā, 50-60 minūtes.
- Gatavu gaļu rotā ar zaļumiem, pasniedz ar kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!