Gaļas „Kāpuriņš”

Gaļas „Kāpuriņš” Foto: Gaļas „Kāpuriņš”

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas vai liellopa gaļas mīkstuma
  • 2 tomāti
  • 200 g cieta siera
  • 3 ķiploka daiviņas

Marinādei:

  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2-3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 2 ēdamkarotes olīvu vai augu eļļas

Pagatavošana

  1. Ēdienam nepieciešams blīvs, taisnstūra veida gaļas gabals.
  2. Gaļas gabalā, ar nazi izdara iegriezumus.
  3. Samaisa visas marinādes sastāvdaļas un ieziež gaļu no visām pusēm, arī iegriezumos, pēc garšas apsāla un sapiparo.
  4. Gaļu atstāj marinēties uz 10-12 stundām.
  5. Sieru sagriež šķēlēs.
  6. Tomātus sagriež gredzenos.
  7. Ķiplokus sakapā.
  8. Katrā iegriezumā liek siera šķēli, tomātu gredzenu un ķiplokus, ja vēlas, var pievienot sēņu šķēlītes.
  9. Gaļu ietin folijā, liek veidnē un cep 180-200°C temperatūrā, 50-60 minūtes. 
  10. Gatavu gaļu rotā ar zaļumiem, pasniedz ar kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes