Deserta bumbiņas ar šokolādes cepurīti

Deserta bumbiņas ar šokolādes cepurīti Foto: Deserta bumbiņas ar šokolādes cepurīti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas (25-27 bumbiņām):

  • 1 banāns
  • 50 g šķidrs medus
  • 40 g rīsu galetes
  • 120 žāvētas plūmes bez kauliņiem
  • 10 ēdamkarotes Smalkais muslis ar augļiem vai seklām
  • 100 g mandeles
  • 80 g rūgtā šokolāde (vismaz 70%)

Pagatavošana

  1. Vidēja izmēra bļodā ar dakšiņu saspaida banānu. Pievieno medu, samaisa.
  2. Ar nazi sasmalcina mandeles. Tās pieber klāt bļodas saturam, samaisa.
  3. Plūmes sagriež mazākos gabaliņos, arī pievieno bļodas saturam.
  4. Rīsu galetes ar pirkstiem sadrupina/sasmalcina, ieber bļodā pie pārējām sastāvdaļām.
  5. Pievieno Smalko musli, masu kārtīgi samaisa, līdz tā kļūst viendabīga. Var arī samitrināt nedaudz rokas un masu līdz galam sajaut kopā ar rokām.
  6. Samitrina nedaudz rokas, ar ēdamkaroti ņem masu un ar rokām veido bumbiņu.
  7. Procesu atkārto, līdz izlietota visa sagatavotā masa, ik pa laikam samitrinot rokas.
  8. Tad karstos ūdens tvaikos izkausē šokolādi, to nedaudz atdzesē.
  9. Tad katru bumbiņu, pusi iemērcē šokolādē, bumbiņas kārto uz stabila pamata, tas var būt dēlītis, paliktnis, tāds, lai to, pēc nepieciešamības varētu ievietot saldētavā.

Ja vēlies, lai bumbiņas būtu gatavas ātrāk, tad attiecīgi tās ievieto saldētavā uz vismaz 30 minūtēm, taču šokolāde var sacietēt arī tāpat!

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes