Ceptu biešu borščs

Ceptu biešu borščs Foto: Ceptu biešu borščs

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 5 cietas bietes
  • puravs
  • sīpols
  • 2 seleriju stiebri
  • saišķītis diļļu
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 100 ml trekna skābā krējuma
  • 5 smaržīgo piparu graudiņi
  • malti pipari
  • jūras sāls

Pagatavošana

  1. Puravu, sīpolu un seleriju sagrieziet, pieberiet smaržīgos piparus, pielejiet aukstu ūdeni un izvāriet buljonu.
  2. Bietes rūpīgi nomazgājiet un sagrieziet 3-5 mm biezās šķēlītēs.
  3. Plātī lieciet bietes vienā kārtā.
  4. Sāli ar pipariem sagrūdiet, ar šo maisījumu apbārstiet bietes.
  5. Ievietojiet plāti cepeškrāsnī un cepiet 25-30 minūtes.
  6. Izvārītajā buljonā lejiet citronu sulu, pieberiet sāli, piparus un sasmalciniet dilles.
  7. Ceptās bietes sagrieziet šauros stienīšos.
  8. Lieciet biešu stienīšus bļodiņās, pārlejiet ar buljonu, pievienojiet skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes