Sastāvdaļas
- 2 vidēja lieluma olas
- 1 tomāts
- 1 liela paprika
- sviests
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- svaigas dilles dekorēšanai
Pagatavošana
- No paprikas izņem sēklas un nogrieziet divus lielus gredzenus 8 mm biezumā.
- Uzkarsē pannu līdz vidējam siltumam un ieziež to ar sviestu.
- Liek piparu gredzenus uz pannas un cep no vienas puses 3 minūtes, apgrieziet gredzenus uz otru pusi un cepiet vēl 2 minūtes.
- Nogriež divas plānas tomātu šķēles un liek tās paprikas gredzenos, uzber sāli un sautē 1-2 minūtes.
- Rūpīgi iesit 1 olu katrā paprikas gredzenā, virsū tomātiem.
- Uzber olām sāli un piparus.
- Cep līdz gatavs (vēlams neizmantot vāciņu, lai dzeltenums neizbalē).
- Noņem no uguns, noņem lieko olas baltumu, kas izplūdis pāri malām ar lāpstiņu, apkaisa ar dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!