Cepta zoss

Cepta zoss Foto: Cepta zoss

Sastāvdaļas

  • 1 zoss
  • āboli
  • 1 ēdamkarote paegļu ogu
  • milti
  • sāls
  • margarīns

Pagatavošana

  1. Iztīrītu, nomazgātu zosi ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli, saberztām paegļu ogām, tad piepilda ar āboliem, liek uz pannas, uzlej ūdeni, ievieto cepeškrāsnī un cep, bieži aplaistot ar pannas šķidrumu.
  2. Pēc apmēram 1,5-2 stundām, kad cepetis brūns, mīksts, tam uzlej nedaudz ūdens (būs trauslāka ādiņa), izņem no krāsns.
  3. Mērci pagatavo no pannas šķidruma, uztumējot tos ar miltiem.
  4. Zosi pasniedz sadalītu gabalos, ar ceptiem āboliem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes