Sastāvdaļas
- 1 zoss
- āboli
- 1 ēdamkarote paegļu ogu
- milti
- sāls
- margarīns
Pagatavošana
- Iztīrītu, nomazgātu zosi ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli, saberztām paegļu ogām, tad piepilda ar āboliem, liek uz pannas, uzlej ūdeni, ievieto cepeškrāsnī un cep, bieži aplaistot ar pannas šķidrumu.
- Pēc apmēram 1,5-2 stundām, kad cepetis brūns, mīksts, tam uzlej nedaudz ūdens (būs trauslāka ādiņa), izņem no krāsns.
- Mērci pagatavo no pannas šķidruma, uztumējot tos ar miltiem.
- Zosi pasniedz sadalītu gabalos, ar ceptiem āboliem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!