Biskvīta torte „Kraukšķis”

Biskvīta torte „Kraukšķis” Foto: Biskvīta torte „Kraukšķis”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 4 olas (atdalītas)
  • 120g cukurs
  • 120 g miltu (izsijāti)

Piesūcināšanai:

  • 100 g cukura
  • 110 ml karsta ūdens
  • 1 ēdamkarote brendija

Šarlotes krēmam:

  • 125 g cukura
  • 1 ola
  • 80 ml karsta piena
  • 150 g sviesta
  • 1 ēdamkarote brendija
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko 20 x 20 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta  ar cepamo papīru.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar 80 g cukura.
  3. Olu baltumus kopā ar atlikušo cukura daudzumu saputo, izmantojot elektrisko putotāju. Tad rūpīgi samaisa ar olu dzeltenumiem.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus, maisot virzienā no apakšas uz augšu, no malām uz centru.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, neizņemot no krāsns, atdzesē to. 
  7. Biskvītu vislabāk sākt izmantot pēc 8 - 10 stundām.
  8. Piesūcināšanas sīrups: Cukuru aplej ar karstu ūdeni un karsē līdz vārīšanās temperatūrai. 
  9. Tad atdzesē un pievieno brendiju.
  10. Krēms: Nelielā katliņā sajauc cukuru un olas, tad pievieno pienu un rūpīgi samaisa. Liek katliņu karsēties, nepārtraukti maisot.
  11. Karsē aptuveni 5 minūtes un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  12. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu, pakāpeniski pievienojot atdzesēto pienu, vaniļas cukuru un brendiju.
  13. Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 2 kārtās un katru piesūcina ar paredzēto sīrupu.
  14. Katru biskvītu apziež ar krēmu, tāpat arī kūkas virsmu un malas.
  15. Dekorē ar grauzdētiem zemesriekstiem vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes