Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas (atdalītas)
- 120g cukurs
- 120 g miltu (izsijāti)
Piesūcināšanai:
- 100 g cukura
- 110 ml karsta ūdens
- 1 ēdamkarote brendija
Šarlotes krēmam:
- 125 g cukura
- 1 ola
- 80 ml karsta piena
- 150 g sviesta
- 1 ēdamkarote brendija
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko 20 x 20 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Olu dzeltenumus saputo ar 80 g cukura.
- Olu baltumus kopā ar atlikušo cukura daudzumu saputo, izmantojot elektrisko putotāju. Tad rūpīgi samaisa ar olu dzeltenumiem.
- Pakāpeniski pievieno miltus, maisot virzienā no apakšas uz augšu, no malām uz centru.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, neizņemot no krāsns, atdzesē to.
- Biskvītu vislabāk sākt izmantot pēc 8 - 10 stundām.
- Piesūcināšanas sīrups: Cukuru aplej ar karstu ūdeni un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad atdzesē un pievieno brendiju.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc cukuru un olas, tad pievieno pienu un rūpīgi samaisa. Liek katliņu karsēties, nepārtraukti maisot.
- Karsē aptuveni 5 minūtes un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu, pakāpeniski pievienojot atdzesēto pienu, vaniļas cukuru un brendiju.
- Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 2 kārtās un katru piesūcina ar paredzēto sīrupu.
- Katru biskvītu apziež ar krēmu, tāpat arī kūkas virsmu un malas.
- Dekorē ar grauzdētiem zemesriekstiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!