Sastāvdaļas
- 250 g želejas
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarote sodas
Krēmam:
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 250 g sviesta
- 2 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Želeju pagatavo pēc uz iepakojuma norādītajām instrukcijām.
- Tad pievieno tai saputotas olas un labi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un sodu.
- Iegūto masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā līdz tā gatava.
- Kad biskvīts gatavs, tad atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā karsē pienu, tad pievieno miltus, cukuru, olas un rūpīgi samaisa, un karsē līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz tā sabiezē.
- Masu atdzesē un pievieno sviestu, un vaniļas cukuru, ar elektrisko putotāju sakuļ un ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!