Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 10 olas
- 350 g cukura
- 250 g miltu
- 150 g kartupeļu cietes
- 12 ēdamkarotes ūdens
- 15 g vaniļas cukura
- 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
- 500 g sviesta
- 300 g iebiezināta piena
- 2 ēdamkarotes kakao
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo ar cukuru stingrās putās, pievienojot ūdeni.
- Saputo olu dzeltenumus un rūpīgi pievieno baltumu masai.
- Pievieno miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Kārtīgi visu samaisa.
- Apaļā tortes formā ieklāj cepamo papīru.
- Vienmērīgā kārtā ieklāj 10 ēdamkarotes biskvīta masas. Cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Pārējo biskvīta mīklu sadala 3 vienādās daļās.
- Katru daļu lej uz standarta cepeškrāsns plāts, uz kuras ieklāts cepamais papīrs un cep biskvītus 10 - 15 minūtes.
- Iegūst 3 biskvītus. Vēl karstus tos liek uz dvieļa ar papīru uz augšu. Papīru noņem.
- Ar dvieļa palīdzību katru biskvītu satin ruletē. Atstāj uz dažām minūtēm.
- Pēc tam katru biskvīta ruleti sagriež vienādās 6 cm šķēlēs.
- Gatavo krēmu. Mīkstu sviestu saputo ar iebiezinātu pienu. Pievieno kakao un saputo gaisīgu masu.
- Apakšējo biskvīta kārtu samitrina pēc vēlēšanās ar cukura sīrupu, kakao vai kādu citu šķidrumu.
- Apaļo biskvītu pārklāj ar plānu krēma kārtu.
- Ņem vienu biskvīta strēmeli, apsmērē to ar krēmu, sarullē un liek biskvītam centrā.
- Apsmērē otru biskvīta strēmeli un tin apkārt rullītim, kurš atrodas biskvīta vidū.
- Tā apsmērē visas biskvīta strēmeles, un satin apkārt iepriekšējām uz apaļā biskvīta.
- Ar plānu krēma kārtu pārklāj visu torti. Rotā pēc vēlēšanās un liek ledusskapī ievilkties 6 - 8 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!