Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 150 g sviesta
- 80 g cukura
- 3 g sāls
- 30 g maltu mandeļu
- 1 ola
Krēmam:
- 3 olu dzeltenumi
- 25 g želatīna
- 50 g cukura
- 1/2 citrona sula
- 1 citrona miziņas
- 15 g želatīna
- 300 g trekna saldā krējuma
Želejai:
Sadala 2 daļās - iekšējam slānim un kūkas virsmai.
- 500 g aveņu
- 1/2 citrona sula
- 80 g cukura
- 40 g cukura + 10 g pektīna
- 250 g aveņu (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Biskvīts: Sajauc miltus, mandeļu miltus, sāli un cukuru. Sviestu sagriež mazos gabaliņos.
- Miltu maisījumu sajauc ar sviestu un rūpīgi samaisa.
- Pievieno olu un ātri visu samīca. Mīklu sadala vairākos gabalos un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Tad katru gabalu izrullē, ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru, ar malām 2 cm uz augšu un liek cepties 170 °C temperatūrā 20 minūtes.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest aptuveni 10 minūtes.
- Olu dzeltenumus saputo. Cukuru, ūdeni, citrona sulu un miziņas sajauc nelielā katliņā un vāra.
- Tad pakāpeniski pieveno saputotos olu dzeltenumus un ar elektrisko putotāju visu saputo.
- 50 g saldā krējuma uzsilda un izšķīdina tajā uzbriedināto želatīnu.
- Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldā krējuma daudzumu un pievieno olu masai.
- Tad pievieno želatīnu un visu rūpīgi samaisa.
- Krēmu lej 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar foliju, un liek saldētavā līdz tas sastindzis.
- Želeja: Avenes sablenderē, sajauc ar 80 g cukura un karsē līdz 45 - 50 °C temperatūrai.
- Atlikušos 40 g cukura sajauc ar pektīnu un arī pievieno biezenim. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad silda vēl 2 minūtes.
- Atdzesē un 1/2 želejas daudzuma pārlej pār biskvītu, ievieto saldētavā līdz sastingšanai. Atlikušo želejas daudzumu izmantos glazūrai.
- Atlikušo želeju uzsilda līdz 35°C temperatūrai.
- Saldēto krēmu izņem no formas, pārklāj pār biskvītu un dekorē ar ar želeju un svaigām avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!