Auzu - kokosa cepumi

Auzu - kokosa cepumi Foto: Auzu - kokosa cepumi

Sastāvdaļas

12 lieliem cepumiem nepieciešams:

  • 60 g mīksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 lielu olu
  • 70 g kokosriekstu skaidiņu
  • 70 g kviešu miltu
  • 70 g Smalkais muslis (iesakām likt Ziemas garšu, bet der jebkura)
  • 1/2 tējkarotes vaniļas pastas vai 1 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera (bez kaudzītes)
  • 2 tējkarotes citrona sulas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C.
  2. Bļodā liec mīkstu sviestu, cukuru, olu, vaniļas pastu, citrona sulu un sakul līdz viendabīgas konsistences masai.
  3. Atsevišķā bļodiņā rūpīgi sajauc miltus ar cepamo pulveri.
  4. Mīklai pievieno miltu un cepamā pulvera maisījumu, Smalko musli un kokosriekstu skaidiņas. Ar karoti rūpīgi samaisi, līdz tiek iegūta viendabīgas konsistences mīkla.
  5. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, to viegli ietauko un ar karoti un/vai rokām (mīkla būs ķepīga) izveido 12 plakanus cepumus. Tos veido atstatus vienu no otra, jo cepoties tie kļūs nedaudz lielāki.
  6. Cepumus cep cepeškrāsnī 17-18 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
  7. Gatavos cepumus pilnībā atdzesē un tad noņem no pannas. Tikko izcepti cepumi būs mīksti, atdziestot tie sacietēs un kļūst kraukšķīgi.

Tik kraukšķīgi un aromātiski, ka vēl ilgi pēc to cepšanas smaržos visa māja. Šos cepumiņus ir ārkārtīgi viegli un ātri pagatavot, tas būs pa spēkam pat bērniem. Brīdinām, ka šie cepumi var radīt atkarību.

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes