Sastāvdaļas
Biskvītam:
● 400 g iebiezinātā piena
● 2 olas
● 2 tējkarotes cepamā pulvera
● 1 glāze miltu
● 5 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
● 500 ml 35% saldā krējuma
● 1/2 glāze pūdercukura
● 100 g šokolādes skaidiņu
● mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Biskvīts: Dziļā bļodā saputo olas ar putojamo slotiņu, pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
- Tad pievieno iebiezināto pienu, kakao pulveri un visu samaisa viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Mīklu sadala 6 - 7 daļās vai 3 lielākās, un katru biskvītu liek cepties 180°C temperatūrā līdz biskvīti kļūst zeltaini brūni.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru stingrās putās.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
- Dekorē ar šokolādes skaidiņām un mandeļu skaidiņām.