Aromātiska karpa
Jūras veltes
Zivju ēdieni
karpa
Foto: Aromātiska karpa
Sastāvdaļas
- 1 kg karpu
- 1/2 l alus
- 2 burkāni
- 1 pētersīļu sakne
- 1 selerijas sakne
- 1 sīpols
- 1/2 glāzes sarkanvīna
- 1/2 citrona miziņas
- 30 g rozīņu
- 30 g maltu mandeļu
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 lauru lapa
- 6 melnie piparu graudiņi
- 2 krustnagliņas
Pagatavošana
- Notīrītu un izķidātu karpu apslaki ar citrona sulu.
- Uzkaisa smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus un marinē 40 minūtes.
- Smalki sagriezt pētersīļa un selerijas saknes, burkānus.
- Liek karpu pannā un pievieno sasmalcinātos dārzeņus.
- Pielej 1/2 litra ūdens un sautē uz mazas uguns 35 minūtes.
- Šķidrumu nolej, izkāš un lej atpakaļ pannā.
- Pielej alu, pievieno mandeles, rozīnes, rīvētu citrona miziņu, piparus un krustnagliņas un sutina karpu uz mazas uguns vēl 17 minūtes.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
... reizes
Šodien skatītākās receptes