Aromātiska karpa

Aromātiska karpa Foto: Aromātiska karpa

Sastāvdaļas

  • 1 kg karpu
  • 1/2 l alus
  • 2 burkāni
  • 1 pētersīļu sakne
  • 1 selerijas sakne
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes sarkanvīna
  • 1/2 citrona miziņas
  • 30 g rozīņu
  • 30 g maltu mandeļu
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 lauru lapa
  • 6 melnie piparu graudiņi
  • 2 krustnagliņas

Pagatavošana

  1. Notīrītu un izķidātu karpu apslaki ar citrona sulu.
  2. Uzkaisa smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus un marinē 40 minūtes.
  3. Smalki sagriezt pētersīļa un selerijas saknes, burkānus.
  4. Liek karpu pannā un pievieno sasmalcinātos dārzeņus.
  5. Pielej 1/2 litra ūdens un sautē uz mazas uguns 35 minūtes.
  6. Šķidrumu nolej, izkāš un lej atpakaļ pannā.
  7. Pielej alu, pievieno mandeles, rozīnes, rīvētu citrona miziņu, piparus un krustnagliņas un sutina karpu uz mazas uguns vēl 17 minūtes.
  8. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes