Sastāvdaļas
- 8 vidēji liela gatavi tomāti
- 150 g izvārītu īsgraudu rīsu
- 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote smalki sakapātu pētersīļu
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls
- 3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni līdz 200°C. Tomātus noskalo un labi nosusina.
- Katram tomātam nogriež "vāciņu" (ar visu kātiņu).
- Ar tējkaroti izņem sēklas un saliek traukā.
- Tomātus ar dobuma vietu uz leju saliek uz virtuves dēlīša un 5 minūtes notecina.
- Sajauc rīsus, tomātu sēklas, ķiplokus, pētersīļus, 2 ēdamkarotes eļļas un sāli.
- Izdobtos tomātus viegli pārkaisa ar sāli un piepilda ar rīsu maisījumu.
- Uzliek "vāciņus" un kārto karstumizturīga traukā.
- Aprasina ar ūdeni un atlikušo eļļu.
- Cep aptuveni 30 minūtes, līdz rīsi mīksti.
Pasniedz karstus vai istabas temperatūra kā uzkodu vai silto pamatēdienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!