Angļu krēma pīrāgs

Angļu krēma pīrāgs Foto: Angļu krēma pīrāgs

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 300 g miltu
  • 150 g sviesta, auksta
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 2 tējkarotes brūnā cukura
  • 1 ola
  • 1 olas baltums pārziešanai
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 9 lieli olu dzeltenumi
  • svaigi rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Iesijā bļodā miltus līdz ar sāli un cukuru. Uz rupjās rīves turpat ierīvē sviestu.
  2. Ar rokām veikli saberz, līdz masa atgādina maizes drupačas.
  3. Piesit olu un pielej saldo krējumu.
  4. Sastrādā viendabīgā mīklā - tiklīdz masa saveļas bumbā, pārtrauc mīcīšanu.
  5. Ietin mīklu plēvē un liek uz stundu ledusskapī.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  7. Mīklu izrullē un ieklāj formā ar izņemamu apakšu.
  8. Noplēš lielu gabalu cepam-papīra, nedaudz saburzi un uzklāj mīklai.
  9. Uzber nevārītus rīsus - to svars neļaus mīklai celties uz augšu un veidot burbuļus.
  10. Pamatni cep 15 minūtes, tad rīsus ar cepam-papīru izņem un cep vēl 10 minūtes, līdz pamatnes vidus ir zeltains.
  11. Kamēr cepas pamatne, pagatavo krēmu: uzvāra saldo krējumu, saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie ir gaiši un viegli. Maisot lej krējumu olās. Gatavs.
  12. Samazina krāsns temperatūru līdz 160°C temperatūrai. Ņem otu un vēl karsto pamatni pārklāj ar olas baltumu kārtiņ.
  13. Ieliek vēl uz 2 minūtēm krāsnī, lai tas apkalst.
  14. Atstājot pamatni krāsnī, lej tajā krēma maisījumu. Uzrīvē muskatriekstu.
  15. Cep aptuveni 45 minūtes, līdz krēms sarecējis. Pasniedz atdzesētu.

Olu krēmu atkarībā no biezuma pasaules konditori mēdz dēvēt arī par angļu krēmu - tad ja tas ir šķidrāks un vairāk līdzinās mērcei.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes