Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
Krēmam:
- 20 g želatīna
- 150 ml ūdens
- 300 g biezpiena
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 250 ml saldā krējuma
- konservēti ananāsi
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - olu baltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās.
- Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, kārtīgi sakuļ.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kārtīgi samaisa.
- Mīklu lej veidnē, ar noņemamām maliņām, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī,25-30 minūtes, ik pa laikam, veidni pagrozot.
- Gatavu biskvītu izņem no veidnes, noņem cepamo papīru, pilnībā atdzesē, sagriež 2 daļās.
- Gatavo krēmu - želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina.
- Biezpienu samaisa ar saldo krējumu, pūdercukuru un sakuļ blenderī.
- Želatīnu karsē katliņā, kamēr tas izkūst, tad samaisa ar biezpiena maisījumu.
- Pievieno gabaliņos sagrieztus ananāsus, samaisa.
- Vienu biskvītu liek veidnē ar noņemamām maliņām, sānos liek cepamo papīru.
- Kad ananāsu krēms atdzisis istabas temperatūrā un sācis mazliet sabiezēt, to liek uz biskvīta.
- Virsū liek otru biskvītu un liek ledusskapī uz 6 stundām.
- Torti izņem no veidnes, noņem cepamo papīru, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!