Ābolu uzkodas jeb pončiki

Ābolu uzkodas jeb pončiki Foto: Ābolu uzkodas jeb pončiki

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes rauga
  • 125 ml piena
  • 500 g miltu
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 250 g nomizotu un sarīvētu ābolu bez serdēm
  • 500 ml eļļas cepšanai
  • 4 ēdamkarotes granulēta cukura
  • 500 ml jogurta
  • 4 ēdamkarotes medus
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Bļodiņā samaisa raugu un pienu, ļauj 15 minūtes uzrūgt.
  2. Citā bļodā iesijā miltus un sāli.
  3. Pievieno rauga maisījumu un ābolus, lai veidotos mīksta mīkla.
  4. Apsedz un ļauj 90 minūtes uzrūgt.
  5. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izveltnē 2,5 cm biezā kārtā.
  6. Ar glāzi izspiež aplīšus.
  7. Panna sakarsē eļļu un apcep plācenīšus zeltaini dzeltenus, apmēram 5 minūtes.
  8. Ar putu smeļamo karoti izņem no pannas un pārkaisa ar pūdercukuru.
  9. Pasniedz karstus ar atsevišķos trauciņos ielietu jogurtu un medu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes