Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes rauga
- 125 ml piena
- 500 g miltu
- 1/8 tējkarotes sāls
- 250 g nomizotu un sarīvētu ābolu bez serdēm
- 500 ml eļļas cepšanai
- 4 ēdamkarotes granulēta cukura
- 500 ml jogurta
- 4 ēdamkarotes medus
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Bļodiņā samaisa raugu un pienu, ļauj 15 minūtes uzrūgt.
- Citā bļodā iesijā miltus un sāli.
- Pievieno rauga maisījumu un ābolus, lai veidotos mīksta mīkla.
- Apsedz un ļauj 90 minūtes uzrūgt.
- Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izveltnē 2,5 cm biezā kārtā.
- Ar glāzi izspiež aplīšus.
- Panna sakarsē eļļu un apcep plācenīšus zeltaini dzeltenus, apmēram 5 minūtes.
- Ar putu smeļamo karoti izņem no pannas un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pasniedz karstus ar atsevišķos trauciņos ielietu jogurtu un medu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!