Āboli savā sulā

Āboli savā sulā Foto: Āboli savā sulā

Sastāvdaļas

  • 2 kg ābolu
  • 500 g cukura
  • 1,5 tējkarotes citronskābes
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Ar šo devu var piepildīt aptuveni divas litra burkas.
  2. Gatavošanai piemērotākās ir vasaras un rudens ābolu  šķirnes.
  3. Āboli jāizvēlas vēl cieti, pusgatavi.
  4. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar cukuru, citronskābi (izšķīdinātu) un vaniļas cukuru. Pārsegtu trauku novieto vēsā vietā un ļauj atsuloties apmēram 4-6 stundas.
  5. Tad ābolus izņem no sīrupa, cieši sapilda dezinficētā burkā.
  6. Sīrupu izkāš caur marli vai smalku sietu, uzvāra un karstu pārlej sagatavotiem āboliem.
  7. Uzliek novārītu metāla vāku un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes un litra burkas – 20 minūtes.
  8. Pēc karsēšanas burkas aizvalcē un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes