Sastāvdaļas
- 2 lielas vistas filejas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- rīvmaize
- olīveļļa
- 4 ēdamkarotes krējuma
- 1 ēdamkarote kaperu
- 1 ēdamkarote medus
- 1/2 graudaino sinepju
- 100 g salātu lapu maisījuma
- nedaudz pētersīļu
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Vistas filejas sagriež pirksta lieluma gabaliņos, miltus sajauc ar sāli un pipariem.
- Filejas apviļā miltos tad apmērcē sakultā olā, pēc tam rīvmaizē.
- Pirkstiņus kārto uz pannā ieklāta cepama papīra, pārlaista eļļu.
- Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsta līdz 220°C temperatūrai, un cep 10-15 minūtes - kamēr vistas filejas strēmelītes kļūst zeltainas.
- Gatavo mērci: sajauc krējumu, medu, sinepes, kaperus, sasmalcinātus pētersīļus, sālu un piparus. Mērci pasniedz ar vistas filejas pirkstiņiem un salātu maisījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!