Viegla vasaras jogurta kūka ar ogām

Viegla vasaras jogurta kūka ar ogām Foto: Viegla vasaras jogurta kūka ar ogām

Sastāvdaļas

  • 300 g cepumu
  • 125 g sviesta
  • 500 ml liesa jogurta
  • 300 ml saldā krējuma
  • 14 g želatīna
  • 6 ēdamkarotes pūdercukura
  • 300 g dažādu ogu

Pagatavošana

  1. Ar putojamo slotiņu saputo jogurtu un pūdercukuru, pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu.
  2. Rūpīgi visu samaisa un pievieno saputotu saldo krējumu. 
  3. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  4. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē, kas pārklāta ar cepamo papīru tā, lai tas karātos pāri malām, un rūpīgi izlīdzina. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Jogurta masu pārklāj pār cepumu pamatni, un virsmu aizver ar cepamo papīru. Ievieto ledusskapī līdz masa pilnībā sastingst.
  6. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogās vai jeb ko citu pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes