Vārīti vēži

Vārīti vēži Foto: Vārīti vēži

Sastāvdaļas

  • 25 vēži
  • 1 burkāns
  • pētersīļi
  • 1 selerijas sakne
  • 1 sīpols
  • zaļumu saišķītis
  • daži zariņi diļļu
  • estragons
  • 2 lauru lapas
  • 5 smaržīgie piparu graudiņi

Pagatavošana

  1. Lielā traukā ar verdošu ūdeni, kam piebērts mazliet sāls, ieliek sasmalcinātus pētersīļus, burkānus, sīpolus zaļumu saišķīti un garšvielas.
  2. Dzīvus vēžus nomazgā aukstā ūdenī un iegremdē verdošajā ūdenī. Traukam uzliek vāku.
  3. Vāra 8-10 minūtes, pēc tam trauku noņem no uguns un atstāj nostāvēties 10 minūtes.
  4. Vēžus izņem no novārījuma, saliek traukā un pasniedz, iepriekš rotējot ar pētersīļu vai seleriju zariņiem.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes