Sastāvdaļas
- 1 trusis
- 100 g žāvēta speķa
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 20 g žāvētas plūmes
- 1 glāze sausā sarkanvīna
- 1 laura lapa
- sāls
- pipari
- 2 glāzes ūdens
- 1/2 glāzes skābā krējuma
Pagatavošana
- Trusi sadala gabalos, ierīvē ar sāli, pipariem.
- Speķi sagriež šķēlītēs, sakarsētā eļļā kopā ar trusi apcep.
- Pievieno ūdeni, vīnu ar uzbriedinātam plūmēm, lauru lapu, cepeškrāsnī cep 80 - 90 minūtes.
- Cepšanas laikā vairākas reizes pārziež ar krējumu.
- Trusi pasniedz ar kartupeļu biezeni vai ceptiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!