Truša cepetis

Truša cepetis Foto: Truša cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 trusis
  • 100 g žāvēta speķa
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 20 g žāvētas plūmes
  • 1 glāze sausā sarkanvīna
  • 1 laura lapa
  • sāls
  • pipari
  • 2 glāzes ūdens
  • 1/2 glāzes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Trusi sadala gabalos, ierīvē ar sāli, pipariem.
  2. Speķi sagriež šķēlītēs, sakarsētā eļļā kopā ar trusi apcep.
  3. Pievieno ūdeni, vīnu ar uzbriedinātam plūmēm, lauru lapu, cepeškrāsnī cep 80 - 90 minūtes.
  4. Cepšanas laikā vairākas reizes pārziež ar krējumu.
  5. Trusi pasniedz ar kartupeļu biezeni vai ceptiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes