Sviestmaize ar olu, tomātu un mocarellas sieru

Sviestmaize ar olu, tomātu un mocarellas sieru Foto: Sviestmaize ar olu, tomātu un mocarellas sieru

Sastāvdaļas

  • 2 rikas pilngraudu baltmaizes
  • 1 neliels tomāts
  • ½ mocarellas bumbas
  • 1 cieti novārīta ola
  • salātlapas

Gvakamolei:

  • 1 vidējs avokado
  • 1 neliels tomāts, sēklas un mīkstums izņemts
  • 1 tējkarote zaļumu
  • ¼ laima sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls, pipari
  • var pievienot čili vai tabasco mērci asumam

Pagatavošana

  1. Gatavo gvakamoli. Smalcinātājā liek zaļumus, tomātu (mīkstums ar sēklām izņemts) un sasmalcina, pievieno avokado, laima sulu, olīveļļu, sāli un piparus, samaļ. (Ja vēlas asumu, var pievienot čili, vai kādu asu mērci, piemēram, tabasco). Pusi uzreiz liek kastītē ar vāku, to izmantosim vakariņās vai pusdienās.
  2. Apgrauzdē maizes rikas. Liek abas rikas blakus un uz tām liek pusi pagatavotās gvakamoles, pārliek pamīšus ar tomāta un mocarellas siera ripām, pāri pārliek olas ripas, uzber sāli un piparus.
  3. Pasniedz ar salātlapām. Visērtāk šādu sviestmaizi būs ēst ar nazi un dakšiņu.

Sātīgā mocarellas siera un tomātu sviestmaize, kas pasniegta ar krēmīgu avokado gvakamoli un vārītu olu, var būt gan vērtīgs un uzturvielām bagāts brokastu ēdiens, gan laba izvēle kādām ātrajām pusdienām. Tās pagatavošanai izmantojam pusi mocarellas siera bumbas, kas palika pāri no tortiljas omletes receptes. Maizītes varam apgrauzdēt tosterī, bet varam tās no abām pusēm apsmērēt ar olīveļļu un apgrauzdēt uz pannas. Pannā taukvielas cepšanai vairs nav jāpievieno.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes