Sviestā cepti ziedkāposti

Sviestā cepti ziedkāposti Foto: Sviestā cepti ziedkāposti

Sastāvdaļas

  • 1 neliela stingra ziedkāpostu galviņa
  • 1/4 l ūdens
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostam nogriež ārējās lapas un kātu.
  2. Liek katlā uz sietiņa vai tieši ūdenī un vāra apmēram 20 minūtes.
  3. Kad ziedkāposts ir gatavs, bet ne pārāk mīksts, to notecina un ieliek jau iepriekš sasildīta bļodā.
  4. Pannā apbrūnina sviestu, pieliek mazliet sāls un pārlej ziedkāpostu galviņai. Pasniedz karstu.

Ziedkāpostus vāra ūdenī bez sāls piedevas, lai tie vārīšanās laikā nenomelnotu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes