Sastāvdaļas
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes kakao pulvera
- 8 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
Krēms:
- 1 l piena
- 1/2 glāze cukura
- 1/3 glāze kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes cietes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru.
- Pakāpeniski pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas saputojot.
- Tad pievieno kakao, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri, rūpīgi sajauc.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo pulveri un nedaudz ietauko to.
- Mīklu ieklāj formā un cep 180°C 20 - 25 minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc 750 ml piena, kakao un cukuru pēc garšas, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Nelielu daudzumu maisījuma pārlej pār biskvītu.
- Atlikušo krēmu saputo ar elektrisko putotāju.
- Nelielā katliņa karsē atlikušo piena daudzumu un cieti līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz masa sabiezē.
- Tad pievieno krēmam, rūpīgi samaisa un pārziež pār kūku.
- kūku dekorē pēc savas gaumes un pasniedz ar plombīra saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!