Sastāvdaļas
- 5 olas
- 200 g cukura
- 8 ēdamkarotes cietes
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 400 g 35% saldā krējuma
- 200 g cukura
- 200 ml stipri pagatavotas kafijas
- 15 g želatīna
Piesūcināšanai:
- salda kafija ar brendiju
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc sausās satāvdaļas - cieti, cepamo pulveri, sālii un kakao pulveri.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un ar elektrisko putotāju saputo baltumus un 3 ēdamkarotes cukura.
- Atsevišķā traukā spauto olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu un sajauc ar sausajām sastāvdaļām.
- Pakāpeniski masai pievieno olu baltumus un viegli iecilā.
- Mīklu ieklāj 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 160°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, horizontāli to sagriež 3 - 4 kārtās.
- Krēms: Pagatavoto kafiju atdzesē un 50 ml pārlej pār želatīnu, atstāj to uzbriest.
- Tad ūdens peldē izkausē to un sajauc ar atlikušo kafijas daudzumu un 3 ēdamkarotēm cukura.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un 80 g cukura un, nepārtraucot putošanu, pievieno kafijas masu.
- Katru biskvītu, pirms pārklāšanas ar krēmu, piesūcina.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
- Ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!