Sautētas liellopu aknas ar sēnēm podiņos

Sautētas liellopu aknas ar sēnēm podiņos Foto: Sautētas liellopu aknas ar sēnēm podiņos

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu aknu
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 2 sīpoli
  • 5-6 kaltētas sēnes
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 50 g sviesta
  • 1/2 glāzes miltu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Liellopu aknas sagriež nelielās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, pipariem, apviļā miltos un apcep sviestā.
  2. Pēc apcepšanas, ar dakšiņu iedurot aknu šķēlītē, jāizdalās sarkanai sulai.
  3. Sēnes iemērc, izvāra, sīki sagriež un apcep, kopā ar sakapātiem sīpoliem.
  4. Aknu šķēlītes, kopā ar sēnēm un sīpoliem liek keramikas podiņos, katru podiņu pārlej ar 1/2 glāzes sēņu novārījuma.
  5. Katrā podiņā liek skābo krējumu, tomātu pastu, sautē krāsnī 15-20 minūtes, kamēr gatavs.
  6. Podiņus pasniedz kopā ar skābiem kāpostiem, sālītiem gurķiem, lapu salātiem.
  7. Ja vēlas, podiņos, kopā ar aknu šķēlītēm var likt ceptu kartupeļu šķēlītes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes