Sastāvdaļas
- 800 g liellopu aknu
- 1 glāze skābā krējuma
- 2 sīpoli
- 5-6 kaltētas sēnes
- 2 tējkarotes cukura
- 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 50 g sviesta
- 1/2 glāzes miltu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Liellopu aknas sagriež nelielās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, pipariem, apviļā miltos un apcep sviestā.
- Pēc apcepšanas, ar dakšiņu iedurot aknu šķēlītē, jāizdalās sarkanai sulai.
- Sēnes iemērc, izvāra, sīki sagriež un apcep, kopā ar sakapātiem sīpoliem.
- Aknu šķēlītes, kopā ar sēnēm un sīpoliem liek keramikas podiņos, katru podiņu pārlej ar 1/2 glāzes sēņu novārījuma.
- Katrā podiņā liek skābo krējumu, tomātu pastu, sautē krāsnī 15-20 minūtes, kamēr gatavs.
- Podiņus pasniedz kopā ar skābiem kāpostiem, sālītiem gurķiem, lapu salātiem.
- Ja vēlas, podiņos, kopā ar aknu šķēlītēm var likt ceptu kartupeļu šķēlītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!