Sautētas aknas ar āboliem

Sautētas aknas ar āboliem Foto: Sautētas aknas ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu
  • 250 g sīpolu
  • 1 glāze ūdens vai buljona
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote krējuma
  • 4 āboli
  • sāls
  • pipari
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

  1. Aknas sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs, apviļā miltos, apcep sakarsēta eļļā, liek sautējamā traukā, pārkaisa ar sali un pipariem, pārlej ar karstu buljonu vai ūdeni un krējumu.
  2. Pievieno 4 daļās sagrieztus eļļā saceptus sīpolus.
  3. Aizvākota katlā aknas sautē mīkstas.
  4. Ābolus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un viegli apcep.
  5. Sautētās aknas pasniedz ar apceptajām ābolu šķēlēm, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes