Sastāvdaļas
- 500 g aknu
- 250 g sīpolu
- 1 glāze ūdens vai buljona
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 1 ēdamkarote krējuma
- 4 āboli
- sāls
- pipari
- pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Aknas sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs, apviļā miltos, apcep sakarsēta eļļā, liek sautējamā traukā, pārkaisa ar sali un pipariem, pārlej ar karstu buljonu vai ūdeni un krējumu.
- Pievieno 4 daļās sagrieztus eļļā saceptus sīpolus.
- Aizvākota katlā aknas sautē mīkstas.
- Ābolus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un viegli apcep.
- Sautētās aknas pasniedz ar apceptajām ābolu šķēlēm, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!