Sālīti aromātiski gurķi

Sālīti aromātiski gurķi Foto: Sālīti aromātiski gurķi

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 3-4 diļļu kāti
  • 2-3 lauru lapas
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 mārrutka sakne
  • 2 mārrutku lapas
  • 1-2 ķiršu lapas vai 1-2 ozola lapas
  • 3 seleriju kātiņi
  • 3 pētersīļu kātiņi
  • 3 estragona kātiņi
  • 1 paprika pēc vēlēšanās
  • 5 melno piparu graudiņi

Sālījumam:(uz 1 l ūdens)

  • 80 g sāls

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 3 l burkai.
  2. Gurķus sašķiro pēc lieluma, nomazgā un mērcē aukstā ūdenī 6-8 stundas.
  3. Zaļumus nomazgā un liek burkā.
  4. Burkā, kārtās liek garšvielas-gurķus-garšvielas-gurķus.
  5. Dilles liek burkas virspusē.
  6. Gatavo sālījumu - sāli izšķīdina aukstā ūdenī.
  7. Sālījumu pārlej gurķiem, līdz pašai burkas augšai.
  8. Burkai uzklāj marli, un atstāj, istabas temperatūrā uz 2-3 dienām.
  9. Pēc 2-3 dienām, burkas virspusē būs parādījušās baltas putas.
  10. Sālījumu no gurķiem nolej, lej katlā, uzvāra.
  11. Uzvārīto sālījumu atkal pārlej gurķiem, burku aizvāko.
  12. Burku apgriež otrādi, kārtīgi ietin drānā un atstāj istabas temperatūrā atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes