Sastāvdaļas
- 8 olas
- 150 g sausā kvasa
- 160 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
Pildījumam un rotājumam:
- 500 ml brūkleņu ievārījuma
- 750 ml 35 % saldā krējuma
- 60 g cukura
- vanilīns
Rotājumam:
- ķirši
Pagatavošana
- Sauso kvasu samaļ.
- Gatavo biskvītu pēc karsta paņēmiena, miltu vieta olu masai pievienojot samalto kvasu un kanēli.
- Mīklu liek tortes veidnē un mērenā siltumā cep brūnu.
- Atdzisušu sagriež divās vai trijās plāksnēs.
- Pirmo plāksni pārziež ar ievārījumu, pēc tam ar putukrējumu (putukrējumam jābūt stingram), ar karoti putukrējumu nedaudz iemaisa ievārījumā.
- Pārliek otru tortes plāksni, nedaudz pārziež ar putukrējumu.
- Torti rota ar putukrējumu, cukuru sīrupā apvārītiem ķiršiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!