Sastāvdaļas
- 1 kg sacietējušas rupjmaizes
- 1/2 kg ābolu
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kanēļa
- 100 sviesta
- putukrējums
Pagatavošana
- Rupjmaizi sarīvē. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
- Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Aptuveni 1 cm biezā kārtā ieber sarīvētu rupjmaizi un apslaka ar izkausētu sviestu. Pāri klāj ābolu šķēlītes. Ābolus pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu.
- Tad vēlreiz liek rupjmaizes kārtu un tai pa virsu klāj ābolu šķēlītes.
- Kad visa rupjmaize un āboli izlietoti, pudiņu liek cepeškrāsnī un cep, līdz parādās zeltaini brūna garoziņa.
- Pudiņu atdzesē, sagriež šķēlēs un pasniedz ar putukrējumu.
Rupjmaizes pudiņš ar āboliem - tas ir vienkārši, garšīgi un sātīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!