Rozītes ar pārsteigumu

Rozītes ar pārsteigumu Foto: Rozītes ar pārsteigumu

Sastāvdaļas

Miklai:
  • 125 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 75 g cukura
  • 1 ola
  • 18 g svaiga rauga
  • sāls
  • 370-400 g izsijātu miltu
Pildījumam:
  • 100 ml piena
  • 50 g magoņu sēkliņu
  • 50 g valriekstu
  • 50 g rozīņu
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote ruma
  • 3 skābi āboli

Pagatavošana

  1. Pienu uzsilda, izkausē tajā cukuru, sviestu.
  2. Olu mazliet sakuļ ar dakšiņu, pievieno šķipsniņu sāls, lej atdzisušā pienā, samaisa.
  3. Svaigu raugu samīca ar pusi miltiem, pielej piena-olu masu, kārtīgi samaisa.
  4. Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus, samīca mīkstu mīklu, kas nelīp pie trauka sieniņām.
  5. Izveido mīklas bumbu, pārklāj ar drānu, liek siltā vietā rūgt, uz 1 stundu.
  6. Rozīnes noskalo un nosusina.
  7. Valriekstus sadrupina.
  8. Magoņu sēkliņas noskalo, ber verdošā pienā,m pievieno cukuru, samazina uguni, karsē, kamēr šķidrums ir gandrīz pilnībā iztvaikojis.
  9. Magoņu sēkliņu masu samaisa ar riekstiem, rozīnēm, pievieno rumu.
  10. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs.
  11. Kad mīkla ir uzrūgusi 2-3 reizes lielāka, sadala to 7 daļās.
  12. Katru daļu izrullē ovālā plācenītī, gareniski liek pildījumu, platākās daļas malā.
  13. Satin plānu ruleti.
  14. Katru ruleti satin spirālveidā, liekot iekšā ābolu šķēlītes.
  15. Visas ruletes liek ietaukotā veidnē, uzklāj drānu, patur 30 minūtes.
  16. Virsmu noklāj ar ļoti saldu melno tēju - 2 tējkarotes cukura, 2 ēdamkarotes tējas.
  17. Cep 185°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
  18. Gatavu pīrāgu atkal pārklāj ar tēju, uzklāj drānu un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes