Sastāvdaļas
- 500-800 g kāpostu
- 1 sīpols
- 1-2 burkāni
- 100-500 ml tomātu sulas
- 100 g brūno rīsu
- zaļumi, garšvielas, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kāpostus sīki sakapā.
- Sīpolu sagriež gabaliņos.
- Burkānus sagriež šķēlītēs.
- Uz pannas bez taukvielām, uzlejot ūdeni vai tomātu sulu, sautē burkānus ar sīpolu.
- Pievieno kāpostus un turpina sautēt uz lielas uguns, kamēr dārzeņi karamelizējas.
- Dārzeņus nepārtraukti maisa, kad kāposti mazliet apcepušies, pievieno tomātu sulu un garšvielas.
- Dārzeņus samaisa un uguni samazina līdz minimumam.
- Pievieno rīsus, uzlej tomātu sulu - divreiz vairāk, kā rīsu.
- Pannai uzliek vāku un sautē, kamēr rīsi gatavi.
- Pirms pasniegšanas ēdienu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!