Riekstu krēms

Riekstu krēms Foto: Riekstu krēms

Sastāvdaļas

  • 45 g saldā krējuma (35%)
  • 15 g cukura
  • 20 g piena
  • 1/5 olas dzeltenuma
  • 5 g riekstu kodoli
  • 2 g želatīna

Pagatavošana

  1. Saputotam krējumam pievieno olu un pienu, izšķīdinātu želatīnu un apgrauzdētus riekstus, izmaisa.
  2. Sapilda traukos, ļauj sarecēt.
  3. Grezno ar riekstiem.
  4. Riekstu kodolus uz pannas cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē.
  5. Pēc tam noberž miziņu un sasmalcina.
  6. Ja vēlas, sasmalcinātos riekstus ar cukuru karamelizē. Uz pannas ber riekstus un cukuru (uz 20 g riekstu 5 g cukura), maisot karsē līdz cukurs izkūst, kļūst brūngans.
  7. Pēc tam atdzesē un saberž.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes