Sastāvdaļas
- 3 olas
- 5 ēd.kar. cukura
- 5 ēd.kar. eļļas
- 5 ēd.kar. miltu
- ½ paciņa cepamā pulvera
- 2 paciņās. vaniļas cukura
- 300 g svaigu ķiršu (bez kauliņiem, sagriezti uz pusēm)
- 1 glāze svaigu melleņu
- 1 lielā bundža persiku, sagrieztu
- 1 paciņa želatīns
- 1 laims
- 500 g dabīgā jogurta
- 100 g cukura
- 200 g svaigā krējuma
Pagatavošana
- Kūkas pamatnei uzputo olas ar cukuru, 1 paciņu vaniļas cukuru un eļļu, iemaisa miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Mīklu liek formā cep, 175 grādos zeltaini brūnu. Pēc tam biskvītu atdzesē.
- Nomazgā laimu, miziņu smalkos salmiņos noskrāpē, noliek malā. Laima sulu izspiež.
- Pagatavo želatīnu pēc norādījumiem uz paciņas.
- Jogurtu samaisa ar cukuru, 1 paciņu vaniļas cukura un izspiesto sulu. Uzbriedināto želatīnu iemaisa masā un liek jogurtu ledusskapī.
- Uzputo putukrējumu. Tiklīdz jogurta masa sāk stingt, Iecilā putukrējumu un 2/3 ogu un augļu.
- Jogurta krēmu vienmērīgi uzziež uz biskvīta. Ar atlikušajiem augļiem dekorē torti, augļus un ogas viegli iespiež jogurta masā. Torti noliek vēsumā vismaz uz 3 stundām.
Receptes autore: Jolanta Rotkāja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!