Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g miltu
- 200 g sviesta
- 150 g pūdercukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 600 g vājpiena biezpiena
- 100–150 g cukura
- 2 olas
- 200 g svaigu vai saldētu zemeņu
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- sviests veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
- Bļodā izsijā miltus, kopā ar pūdercukuru, cepamo pulveri un sāli.
- Sviestu sagriež gabaliņos, samaisa ar miltu maisījumu, veidojot drupačas, kas atgādina slapjas smiltis.
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, gaišā, gaisīgā masā.
- Sakultās olas samaisa ar biezpienu, no lejas uz augšu.
- Zemenes sagriež, ja ogas ir sīkas, tad tikai uz pusēm, ja ogas lielas, tad sešās daļās(dažas veselas ogas atstāj pīrāga rotāšanai).
- Sagrieztās ogas pievieno biezpiena masai un samaisa.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, maliņas noziež ar sviestu.
- Mīklu liek veidnē,izlīdzina, viegli piespiež ar plaukstu, vai karoti.
- Virsū liek pildījumu.
- Pīrāgu cep 1 stundu, kamēr rodas garoziņa, kas ir elastīga, piespiežot ar pirkstu.
- Gatavu pīrāgu liek uz restītēm un pilnībā atdzesē veidnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!