Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarotes augu eļļa
- 4 vistu stilbiņi
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 tējkarotes malto piparu
- 2 ķiploku daiviņas
- 4 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes svaiga, sarīvēta vai 2 tējkarotes kaltēta ingvera
- 1 ēdamkarotes rīvētu apelsīnu miziņu
Mērcei:
- 200 g apelsīnu sulas
- 1 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 tējkarotes kviešu miltu
- 100 g cepeša buljona
- 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep stilbiņus brūnus no visām pusēm.
- Apkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
- Stilbiņus liek zemā cepamā traukā.
- Trauku novieto cepeškrāsnī un cep 200°C temperatūrā 10 minūtes.
- Sagatavoto maisījumu no medus, ingvera un rīvētām apelsīnu miziņām.
- Pārlej stilbiņiem.Cep vēl 15 minūtes.
- Katliņā sajauc apelsīnu sulu, sojas mērci un kviešu miltus.
- Pievieno šķidrumu, kas palicis no izceptajiem stilbiņiem.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu.
- Stilbiņus pasniedz ar mērci, vārītiem rīsiem un dārzeņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!