Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 200 g cukura
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 80 ml piena
- 10 g cepamā pulvera
- vanilīns
Pagatavošana
- Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olu, pienu, cepamo pulveri, pēc garšas pievieno vanilīnu, sakuļ.
- Pievieno miltus un ātri sakuļ mīkstu mīklu.
- Mīklu izrullē 6-7 mm biezā plāksnē, ar gofrēto kēksa formiņu izspiež koržikus.
- Koržikus liek ietaukotā veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Kad koržiki sāk kļūt sarkanīgi, tātad ir gatavi, svarīgi tos pārāk ilgi necept, jo tad tie kļūs cieti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!