Piena koržiki

Piena koržiki Foto: Piena koržiki

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 80 ml piena
  • 10 g cepamā pulvera
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olu, pienu, cepamo pulveri, pēc garšas pievieno vanilīnu, sakuļ.
  2. Pievieno miltus un ātri sakuļ mīkstu mīklu.
  3. Mīklu izrullē 6-7 mm biezā plāksnē, ar gofrēto kēksa formiņu izspiež koržikus.
  4. Koržikus liek ietaukotā veidnē, cep 180-200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  5. Kad koržiki sāk kļūt sarkanīgi, tātad ir gatavi, svarīgi tos pārāk ilgi necept, jo tad tie kļūs cieti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes