Olu salāti ar mazsālītu lasi

Olu salāti ar mazsālītu lasi Foto: Olu salāti ar mazsālītu lasi

Sastāvdaļas

Gatavošanas laiks: 10 minūtes
6 porcijas

  • 6 cieti vārītas olas
  • 100 g mazsālīta vai kūpināta laša (var aizstāt arī ar jebkuru citu zivi, piemēram, skumbriju)
  • neliela sauja “baby” spinātu
  • 100 g majonēzes
  • 2 ēdamkarotes kapātu diļļu
  • 1/2 tējkarote citrona sulas
  • šķipsna sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pasniegšanai:

  • kruasāni vai svaiga maize pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Palielā bļodā sajauc majonēzi, dilles, citrona sulu un sāli, un piparus.
  2. Pievieno sakapātas olas un smalki sagrieztu zivi. Visu samaisa.
  3. Kruasānus šķērsām pārgriež uz pusēm, liek uz pamatnes sagatavotos olu salātus, pāri klāj pāris spinātu lapiņas un nosedz ar otru kruasāna daļu.

Šie sātīgie salāti paredzēti kruasānu un brokastmaižu pildīšanai, bet tos var pasniegt arī kā patstāvīgu ēdienu. Protams, kruasānu vietā var izmantot jebkuru maizi, kas vien pašiem garšo. Vēlams to pirms pārziešanas ar salātiem apgrauzdēt.

Recepte tapusi kopā ar Latvijas Apvienotas putnkopības asociāciju (LAPNA).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes