Sastāvdaļas
- 500 g piena
- 150-175 g miltu
- 2 olas
- 3 olu dzeltenumi
- 1-2 ēdamkarotes smalkā cukura
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 4-5 ēdamkarotes džema
- 2-3 tējkarotes pūdercukura
- šķipsniņa sāls
- tauki cepšanai
Pagatavošana
- Katlā ieliek olu dzeltenumus, pieliek veselas olas, pieber cukuru, šķipsniņu sāls un izmaisa, līdz rodas viendabīga masa, pieber kviešu miltus un, nepārtraukti maisot un putojot, pielej pienu.
- Kad mīkla gatava, to izkāš.
- Gatavo mīklu uzlej plānā kārtā uz pannas, kas sakarsēta un ieziesta ar taukiem, un apcep pankūkas vispirms no vienas puses, pēc tam no otras puses.
- Apcepto pankūku vienu pusi apziež ar džemu, katru pankūku pārloka uz pusēm, saritina caurulītē vai veido trīsstūri, uzliek uz šķīvja un apkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!